Nyhetsbrev maj 2015

Information från Tuna Samfällighet maj 2015

Nyhetsbrevet kan laddas ner och läsas som pdf via denna länk.

Information från Tuna Samfällighet maj 2015

Vintervatten

Programverket som styr backspolningen av järn- och manganfiltren har ”hängt sig” ett par gånger under vecka 17-18. Detta medför att bufferttankarna töms och vi måste stänga av utgående vatten och pumpa in nytt vatten och det tar några timmar. Felet är nu åtgärdat.

Vi kommer att utföra vår årliga rengöring av bufferttankarna inom ett par veckor. Vi kan då behöva stänga av vattnet max en halvtimme en förmiddag för att byta en magnetventil.

Vattenanalysen i april visade bra värden.

Vi har ånyo haft ett fall där en fastighetsägare missat att helt öppna/stänga kranen vid tomtgränsen. Kranarnas konstruktion medför att vatten läcker ut i marken om kranen inte är helt stängd eller helt öppen!

Vi uppmanar att öppna resp. stänga kranen helt, alltså tills det verkligen tar stopp!

Skogsavverkning/uppstädning

Skogsgallringen är nu avslutad och allt virke bortkört. För att snygga till i skogen närmast vägar och promenadstråk bjuder vi in till gemensam städning:
Torsdag (Kristi Himmelsfärd) den 14 maj och Fredagen den 15 maj.
Samling kl. 10:00 vid korsningen Ekebergsv./Roparuddsv./Stickvägen.
Om dessa dagar inte passar kan man göra det individuellt när det passar. Samla ihop ris i högar i ert närområde längs vägar för senare upphämtning. Lägg riset med den grova änden åt samma håll.

Flera tomtägare har på eget initiativ redan varit aktiva i uppstädningen, stort tack till dessa!

Som tidigare meddelats får man gärna hugga rent riset och gratis ta hand om grövre grenar som kan användas som ved.

Vägar

Skogsgallringen har belastat våra vägar hårt. Vi kommer att lägga nytt slitlager på våra grusvägar och senare laga potthål i den belagda vägen med ”snabellagnings-metoden” som ger en mer hållbar lagning än manuell ifyllning av asfaltsmassa.

Tuna Samfällighet fyller i år 40 år och det vill vi fira med en fest

Styrelsen beslutade på sitt möte den 25 april att anslå medel för firandet av föreningens 40-årsjubileum. Festkommittén låter därför meddela följande:

Följande är en förhandsinformation, fullständiga detaljer om anmälan kommer att skickas ut separat.

Den 22 augusti kommer festen gå av stapeln på Gripen i Stallarholmen, med början kl. 17.00. Föreningen bjuder på fördrink, mat och dryck till maten samt ”levande” musik, allt till en egenavgift av 100:-/person.

Inbjudan vänder sig till två vuxna per fastighet, vill man ta med barn betalas kostnaden för deras mat direkt till Gripen.

Senaste anmälningsdag är den 1 augusti och betalningen ska vara föreningen tillhanda senast den 8 augusti.

Har du några frågor vänd dig till festkommittén som består av:
Magnus Erikson,070-535 00 64, doktor_magnus@yahoo.se
Eva Karlsson 070-274 46 48, janolofemil@gmail.com
Lotta Gustavsson 070-401 84 04, a.cg@live.se
Gunilla Perdius 0708-11 35 30, g.perdius@telia.com

Valborg

Tyvärr satte den hårda vinden för första gången stopp för vår majbrasa i år. Trots vädret samlades ändå ett 70-tal nedlemmar för att umgås, äta korv och stämma upp vårsånger! Denna tradition lever fortfarande och nästa år hoppas vi på fint väder igen!

Betongringar

De två betongringarna som vi inte kunde använda för intaget av sommarvattnet ligger nu till ingen nytta vid båthamnen. Den som är intresserad får överta dem gratis mot att de fraktas bort. Kontakta någon i styrelsen om intresse finns.

Vi önskar alla medlemmar en fortsatt Trevlig Vår!
Styrelsen